Известие

Collapse
No announcement yet.

Механизъм за регулиране височината на седалката

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Механизъм за регулиране височината на седалката

Здравейте колеги, от известно време ме мъчи следния проблем, и все не ми остава време за него. Механизмът за регулиране височината на шофьорската ми седалка не работи. Тоест работи само на горе и никакво движение на долу. Сещате се, че когато някой ми вдигне седалката не макс, после ми е много кофти. Днес за пореден път разглабях кората от страни за да махна механизма, да я върна в начална позиция и да го лсожа пак. Лошото е че механизма е нитован и не се разглабя. Търсих в интернет по номер и марка за нов, но без успех. Прикачам снимки, някой знае ли от каде мога да се сдобия с нов такъв?
    Attached Files
    Alfa Romeo 147 1.6 Twin Spark ECO 105 Hp

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:38.

Comment

такава част не намирам , честно казано. по скоро питай в моргите
      само това линк
      Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
        А защо непременно трябва да е нов?
        Имах предвид нов за мен не е нужно да е нов от магазина. На някой ако му се намира излишен такъв, ще се радвам да сподели цена

---------- Post added at 19:01 ---------- Previous post was at 18:59 ----------

Първоначално публикувано от voododoll Покажи съобщение
        такава част не намирам , честно казано. по скоро питай в моргите
        само това линк
        Предимно по моргите се правят на тарикати - да съм купел цялата седалка, тя вървяла с механизмите, инъче после никой нямало да я иска. А това от линка е различно...

Comment

...
          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:39.

Comment

Дано, само да попитам имаш ли представа дали на 156 е същия?

Comment

...
              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:39.

Comment

Първоначално публикувано от t0shet000 Покажи съобщение
                Различен е!
                sigpic
                Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                147 JTDm 140-Малката манекенка
                GT- JTDm 150

Comment

Здравейте колеги, от известно време ме мъчи следния проблем, и все не ми остава време за него. Механизмът за регулиране височината на шофьорската ми седалка не работи. Тоест работи само на горе и никакво движение на долу. Сещате се, че когато някой ми вдигне седалката не макс, после ми е много кофти. Днес за пореден път разглабях кората от страни за да махна механизма, да я върна в начална позиция и да го лсожа пак. Лошото е че механизма е нитован и не се разглабя. Търсих в интернет по номер и марка за нов, но без успех. Прикачам снимки, някой знае ли от каде мога да се сдобия с нов такъв?
                  Разпробий нитовете, после две капки на СО и си готов, ако знаеш защо го разглабяш и че ще можеш да го поправиш.Щото така от снимката не виждам какво е счупено.Едва ли някой ще ти продаде само гтази част освен акоседалката не съдрана еле не става за нищо.Читава седалка никой няма да разглоби.Аз 60 лв си взех две идеални предни седалки със същата тапицерия като моята понеже шоферската беше намачкана много там дет първо ти сяда дупето и сега си имам резервна тапицерия,пластмаси и прочие.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

103 % ДА. нонаистина ли си сигурен че това е проблема, ако е здрава пружината няма причина да не дига и писка това е безкраен винт огледаи механизма на седалката и го пробвай това на ръка свалено дали върти, а мосля че имаше и едно зъбче се вкаеваше в една дупка. Аз съм свалял моето защото ми се строши облегалката
                    Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                    Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Няма как да се види какво е счупено, защото външно нищо не е счупено. Запецнал е самия механизъм. След като съм го смъкнал да го снимам, сигурно съм го пробвал и на ръка дали върви. Не смея да го разпробия да го отворя, защото не знам какво ме очаква вътре и дали ще мога да го сглобя пак. Ще продължавам да търся...

Comment

Working...
                      X